با سلام خدمت همه شما دوستانی که مرحله تئوری آزمون کاردانی گرافیک رو پشت سر گذاشتین و اسمتون برای مرحله عملی در اومده و حالا می خواین آزمون عملی رو پشت سر بذارین. قول داده بودم مطالبی رو در این زمینه یاد آور بشم.
1- مواد امتحانی شما طراحی پوستر ،آرم و لوگوتایپ هستش
2- شما حدود سه ساعت و نیم زمان مفید دارین
3- تکنیک اجرایی معمولأ آزاد بوده اما بعضی سالها،کولاژ و چسبوندن برچسب ممنوع شده اگه هشداری روی برگه نوشته نشده بود می تونید از این تکنیک استفاده کنید.
حالا با این توضیحات یک مقدار در مورد مواد آزمون صحبت می کنیم.
دوستان توجه داشته باشید مهمترین نکته ای که شما باید بدونید اینه که بر خلاف تصور رایج موضوع خیلی اهمیت نداره.اون چیزی که بسیار مهمه رسیدن به یک فرم قابل قبول هستش.یادتون باشه شما مثلأ هنری هستین پس ملاک شاخصی برای ارتباط مستقیم کار شما با موضوع وجود نداره .اما...امای بزرگ اینکه کارتون باید به لحاظ فرم قوی و قابل قبول باشه.یعنی چی ؟ ها ... الان توضیح میدم. اما قبلش می خوام اشتباهات مرسوم در آزمون های عملی رو برای شما بگم تا شما در گیر اونا نشین ودرس بگیرین.
1- اکثر رقبای شما خوشبختانه از دید شما و متأسفانه از دید ما زمان رو از دست میدن.میدونین چرا؟ چون همون اول اسیر موضوع میشن و فکر میکنن حالا اونا هستن که باید بزرگترین شاهکار هنری قرن رو خلق کنن .ای دریغ از این دسته از آدما. این دسته از رقبای شما تا می تونن زور میزنن سر رابطه موضوع و کارشون که مثلن حالا باید برای صرفه جویی در مصرف برق پوستر طراحی کنن چطور لامپ بکشن و برق توشو نشون بدن.بعدش یه هو به خودشون میان و می بینن ای داد بیداد کار از کار گذشت.
2- رقبای شما اکثرا از اندازه کاغدشون خبر ندارن مثل اینکه تا به حال تو هنرستانشون خط کش نداشته باشن کلی زور میزنن سراجرا بعد میبینن آرم یا لوگو تایپشون در کاغذ درست جا نگرفته و از طرفین حاشیه ها رعایت نشده. آخه یکی پیدا نمیشه بهشون بگه شما مثلن گرافیک میخونیدا...(بچه ها منو ببخشید که اینجوری حرف می زنم .میخوام تحریک بشین تا درست کار کنین)
3- من همیشه سر کلاسام گفتم که یک اجرای تمیز با اتود معمولی خیلی بهتر از یک اتود خوب با اجرای کثیفه.
4- فکر کنم صیحت هام تموم شدن برسم به موارد فنی تر اما تا یادم نرفته بهتون بگم اگه امسال قبول نشدین حتمن پیش دانشگاهی بگذرونین تا دانشگاه سراسری قبول شید.حالا از ما گفتن بود.
نکاتی در باره طراحی و اجرای پوستر :
1- کادر : همونطور که در هنرستان احتمالأ بهتون گفتن و باهاتون کار کردن (که بعید میدونم اینطور باشه....)کادر یکی از مهمترین و پایه ای ترین موردی هست که در ترکیب بندی نهایی کارتون تأثیر مستقیم داره.پس سعی نکنید پوسترتون شبیه آگهی ترحیم ها باشه .همه چیز اون وسط بدون هیچ گونه سلیقه ای .سعی کنید کادرتون رو بشکنید با فرم مربوط به موضوع.
2- مثل خدمات کامپیوتری ها در صفحه از هزارتا فونت حروف استفاده نکنید .تصمیم بگیرید و فقط از یک فونت برای تمام پوستر بهره ببرید.
3- حتمن نوشته هاتون رو تراز بندی کنید.چپ چین یا راست چین بودنش رعایت بشه .وسط چین توصیه نمیشه چون تو اجرا به مشکل برمی خورید.
4- نوشته های عمودی فارسی از بالا به پایین و انگلیسی از پایین به بالا هستن.یه هو نیاین از نوشته انگلیسی استفاده کنیدا!
اینو گفته باشم.
5- نوشته هاتون رو در کادر پراکنده نکنید. نوشته ها رو در جای مناسبی جمع کنید . یادتون باشه نوشته از نظر شما گرافیستها
(ها ها ها .....) عنصر بصری محسوب میشه پس باید خوب بالانس بشه
6- برای اجرای نوشته ها از یک خود کار خوب برای دسن و لبه ها استفاده کنید و برای پر کردنشون هم می تونید از مدادرنگی پر فشار یا گواش ، آکریلیک و یا برچسب بهره ببرید.(برچسب دیگه همون سلفون های رنگی که پشت چسب دارن و مغازه دارها به نام شبرنگ میشناسن ...بابا کاغذ پشتشو جدا میکنی و هر جایی دلت خواست میچسبونی ...)
خب حالا که اینا رو یاد گرفتی برسیم به بحث نشانه های تصویری در پوستر.
1- کادرتون رو با یک فرم مرتبط با موضوع بشکنید
2- سعی کنید به جای تلاش برای ساخت و ساز از استلیزه و آنالیز سطوح استفاده کنید
3- سطوح رنگی ایجاد کنید و از رنگ تخت استفاده کنید.
4- از سایه روشن زدن پرهیز کنید
5- کل کادر تون رو با سطوح رنگی بپوشانید
6- به رابطه نوشته ها با نشانه تصویری فکر کنید.
7- از نوشته های پله ای پرهیز کنید.
8- هشت اینکه فعلن خسته شدم و مبحث آرم و لوگوتایپ باشه برای یک فرصت دیگه
9- نه اینکه سایت ما رو به دوستاتون معرفی کنید.
10- برای همتون آرزوی موفقیت دارم